Es ist wieder soweit – unser nächster BV-Dinner-Event steht an! Dieses Mal entführen wir euch in die Welt afghanischer Gewürze und Traditionen. Genießt ein sorgfältig zusammengestelltes Menü, das traditionelle Rezepte mit moderner Kochkunst verbindet – liebevoll zubereitet und mit frischen, veganen Zutaten.
Veganes Menü bei Amani’s Afghan Cuisine:
Vorspeisen:
• Kleiner frischer Salat
• Pakauras – frittierte Gemüsestücke im Kichererbsenteig
• Bolani – Teigtaschen gefüllt mit Lauch und Kartoffel
Hauptgerichte:
• Geschmorter Mungobohnenreis mit Apfelsauce, Chutney und veganem Joghurt auf Sojabasis
• Karotten-Rosinen-Reis mit Aubergine und Kartoffelsauce
• Ashak – Gefüllte Teigtaschen mit Gemüse, Knoblauchsauce auf Sojabasis und Bohnengarnitur
Wir freuen uns auf einen genussvollen Abend mit euch!

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EN Version:

Basel – Vegan Dinner @ Amani’s Afghan Food

An evening full of flavor & delight – join us!

Date: Thursday, August 28, 2025

Time: 6:30 PM

Location: Güterstrasse 100, 4053 Basel
It’s that time again – our next BV dinner event is here! This time, we’ll take you on a journey through the spices and traditions of Afghan cuisine. Enjoy a carefully curated menu blending traditional recipes with modern culinary artistry – lovingly prepared with fresh, vegan ingredients.
Vegan Menu at Amani’s Afghan Cuisine:
Starters:
• Fresh salad
• Pakauras – fried vegetable bites in chickpea batter
• Bolani – pastries filled with leek and potato
Main Courses:
• Braised mung bean rice with apple sauce, chutney, and soy-based vegan yogurt
• Carrot-raisin rice with eggplant and potato sauce
• Ashak – dumplings filled with vegetables, garlic sauce on a soy base, and bean garnish
We look forward to an evening of delicious vegan delights with you!
